Hun sa opp jobben i stats-tv og avslørte jomfrutesting

Den egyptiske stjernejournalisten Shahira Amin om Egypts fremtid.

TAHRIR-PLASSEN: Knutepunktet i sentrum av Kairo, øst for Nilen. Vest for Tahrir starter løvebroen Qasr el Nil som forbinder Cairos østbredde med vestbredden. Mellom broen og Tahrir ligger hovedkvarteret til den Arabiske liga. Sør for Tahrir står Mogamma, regjeringens administrative bygning, kalt «byråkratiets uendelige labyrint». I vest ligger det Amerikanske Universitetet i Cairo og nord for Tahrir det berømte egyptiske museum. Like ved siden av ligger bygningen til det nasjonaldemokratiske parti, i dag et utbrent symbol over et diktatorisk enevelde.
Foto: EPA/MOHAMED OMAR
TAHRIR-PLASSEN: Knutepunktet i sentrum av Kairo, øst for Nilen. Vest for Tahrir starter løvebroen Qasr el Nil som forbinder Cairos østbredde med vestbredden. Mellom broen og Tahrir ligger hovedkvarteret til den Arabiske liga. Sør for Tahrir står Mogamma, regjeringens administrative bygning, kalt «byråkratiets uendelige labyrint». I vest ligger det Amerikanske Universitetet i Cairo og nord for Tahrir det berømte egyptiske museum. Like ved siden av ligger bygningen til det nasjonaldemokratiske parti, i dag et utbrent symbol over et diktatorisk enevelde. Foto: EPA/MOHAMED OMAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI MØTER SHAHIRA AMIN på Thairplassen, fokuspunkt under opprøret i Egypt januar-februar 2011. Her ble 846 mennesker drept, og over 6000 skadet, i all hovedsak av president Mubaraks beryktede politi.

Shahira var nestkommanderende i den statlige TV-stasjonen Nile TV. Det var hun som intervjuet statsoverhoder og andre notabiliteter som var på besøk i landet. Den 3. februar ble hun selv «breaking news» i BBC, CNN, Al-Jazeera og andre tv-kanaler da hun forlot jobben sin i protest mot regimet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer