TAHRIR-PLASSEN: Knutepunktet i sentrum av Kairo, øst for Nilen. Vest for Tahrir starter løvebroen Qasr el Nil som forbinder Cairos østbredde med vestbredden. Mellom broen og Tahrir ligger hovedkvarteret til den Arabiske liga. Sør for Tahrir står Mogamma, regjeringens administrative bygning, kalt «byråkratiets uendelige labyrint». I vest ligger det Amerikanske Universitetet i Cairo og nord for Tahrir det berømte egyptiske museum. Like ved siden av ligger bygningen til det nasjonaldemokratiske parti, i dag et utbrent symbol over et diktatorisk enevelde.
Foto: EPA/MOHAMED OMAR
TAHRIR-PLASSEN: Knutepunktet i sentrum av Kairo, øst for Nilen. Vest for Tahrir starter løvebroen Qasr el Nil som forbinder Cairos østbredde med vestbredden. Mellom broen og Tahrir ligger hovedkvarteret til den Arabiske liga. Sør for Tahrir står Mogamma, regjeringens administrative bygning, kalt «byråkratiets uendelige labyrint». I vest ligger det Amerikanske Universitetet i Cairo og nord for Tahrir det berømte egyptiske museum. Like ved siden av ligger bygningen til det nasjonaldemokratiske parti, i dag et utbrent symbol over et diktatorisk enevelde. Foto: EPA/MOHAMED OMARVis mer

Hun sa opp jobben i stats-tv og avslørte jomfrutesting

Den egyptiske stjernejournalisten Shahira Amin om Egypts fremtid.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

VI MØTER SHAHIRA AMIN på Thairplassen, fokuspunkt under opprøret i Egypt januar-februar 2011. Her ble 846 mennesker drept, og over 6000 skadet, i all hovedsak av president Mubaraks beryktede politi.

Shahira var nestkommanderende i den statlige TV-stasjonen Nile TV. Det var hun som intervjuet statsoverhoder og andre notabiliteter som var på besøk i landet. Den 3. februar ble hun selv «breaking news» i BBC, CNN, Al-Jazeera og andre tv-kanaler da hun forlot jobben sin i protest mot regimet.

NÅ FORTELLER HUN HVORDAN det var å arbeide innenfor regimet.

- Jeg hadde alltid muligheten til å vri en story i den retningen jeg syntes var journalistisk riktig, forteller Shahira, - og jeg ble aldri stoppet. Selv om jeg også har fått irettesettelser og direkte trusler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn