Hun står bak tidenes boksuksess

Hun har aldri gitt et intervju og ingen har sett kunsten hennes. Men det er ingen tvil om at Blythe Brown er nøkkelen til Dan Browns suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BLYTHE NEWLON STAFFORD BROWN er den mystiske kvinnen Dan Brown har delt de siste 16 årene med. Hun er nå 53 år, 12 år eldre enn ham, og sies å være om ikke hjernen, så den kreative energien bak forfatterskapet hans.

- Jeg tror ikke det vil være feil å konkludere med at Blythe er kilden til kunstideene i «Da Vinci-koden» og at hun kan ha funnet på noen av de smarteste tingene, sier den amerikanske forfatteren David Shugarts. Han har bidratt til «Secrets of the Code», en av bøkene som forsøker å forklare Browns bestselger.

Dan Brown avrunder takkelista i millionmelkekua «Da Vinci-koden» med en hyllest til kvinnen i sitt liv:

- Sist, men ikke minst - i en roman som i så stor grad bygger på det hellige feminine - ville det være en forsømmelse ikke å nevne de to helt spesielle kvinnene i mitt liv, nemlig min mor (...) og min kone Blythe - kunsthistoriker, maler, redaktør og utvilsomt den mest begavede kvinnen jeg noensinne har kjent.

Bygget på dette sitatet har flere reportere forsøkt å gå Blythe Brown etter i sømmene. De har ikke funnet noe som viser at hun har noen karriere som verken maler eller kunsthistoriker. Konfrontert med dette har Dan Brown moderert utsagnet til at Blythe finsliper kunsthistorien og at maling er en hobby. Hun har aldri gitt et eneste intervju.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer