PRØVER Å FORSTÅ: - Jeg er ikke interessert i å være forsiktig – da er jo hele poenget med å møte dem borte. Det jeg er interessert i, er å prøve å forstå dem, sier aktivist og dokumentarfilmskaper Deeyah Khan..
PRØVER Å FORSTÅ: - Jeg er ikke interessert i å være forsiktig – da er jo hele poenget med å møte dem borte. Det jeg er interessert i, er å prøve å forstå dem, sier aktivist og dokumentarfilmskaper Deeyah Khan..Vis mer

Hun trodde hun var ferdig med dødstrusler. Så dro Deeyah Khan (40) på treningsleir med amerikanske nynazister

- De hater media. De hater kvinner. Og når jeg i tillegg er muslim … Jeg har jo ikke gjort det direkte lett for meg selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Året var 2006, og norsk-pakistanske Deeyah Khan stirret i veggen. Hun hadde droppet sitt artistnavn gjennom mer enn femten år, Deepika. Det hadde ikke blitt til noe, og kom heller ikke til å bli til noe. Her satt hun isteden, langt hjemmefra i en leilighet i Atlanta i delstaten Georgia, uten fullført skolegang, uten noen plan for livet sitt, halvveis glemt av omverdenen og med en karriere luften hadde gått ut av. Hun var, innså hun, ved et veiskille.

- This place is ruthless. Spol tolv år fram i tid, til et brennhett England i fotballrus, og norsk-pakistanske Deeyah Khan, som nå er 40, drikker et glass appelsinjuice på et bakeri i en av Londons mest gjennomgentrifiserte bydeler, Canary Wharf – et tidligere industriområde der det som en gang var en skipskai i dag har tatt form av noe som ser ut som en blanding av katamaran og romskip. Det var her hun ville møtes, og det kan det være mange grunner til, men den viktigste var at vi ikke kunne komme hjem til henne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn