Hun var en stjerne i norsk politikk og bar verden på sine skuldrer. I dag kan ikke Gro Harlem Brundtland (77) være ute i dagslyset

Hun er stadig et fullt utbygd politisk verksted. Likevel er hun slett ikke usårlig, og har betydelige helseproblemer.

Mange seire: Gro, med statuetten Dagblad-gutten på hylla bak seg, som hun mottok da hun ble kåret til Årets navn av Dagbladet i 1986. Foto: Agnete Brun
Mange seire: Gro, med statuetten Dagblad-gutten på hylla bak seg, som hun mottok da hun ble kåret til Årets navn av Dagbladet i 1986. Foto: Agnete BrunVis mer

- Blikket er fast. Holdningen like solid som eikebordet. Men ansiktet til Gro Harlem Brundtland er vennlig, nesten ungdommelig. Hun smiler ofte. Det er få spor av 77 levde år med drama i både politikk og privatliv. Bak smilet er likevel det meste intakt. Kraften, rettferdighetssansen, løsningene, troen på kunnskap og utålmodigheten. Gro Harlem Brundtland er stadig et fullt utbygd politisk verksted, holdt i gang av en vilje som må være tilkoblet et indre kjernekraftverk. Likevel er hun slett ikke usårlig, og har betydelige helseproblemer. Mer om det seinere. Men først – mens isblå dis siger inn over Oslofjorden og Bygdøy – skal det handle om politikk og et politisk liv.

Det er gått tre år siden Gro og ektemannen Arne Olav Brundtland vendte hjem til Norge. Huset i Nice er solgt, og de to har slått seg ned i en leilighet på Bygdøys sørspiss. Her er det vakkert både ute og inne. Fjordutsikt og bilder av Knut Rose og Jakob Weidemann. Gro har en PC på det nokså trange gjesteværelset, men helst jobber hun ved det store spisebordet i stua. Når hun er hjemme. Det internasjonale politiske arbeidet medfører mye reising.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.