- Hun vil få hjelpen hun trenger i Iran

Per Flatabø i Utlendingsnemda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- DET ENESTE MOMENTET i Vahidehs sak som har reist tvil om hvor vidt det er riktig å sende henne tilbake til Iran, er hennes psykiske helse, sier nemndleder Per Flatabø i Utlendingsnemnda, som er klageinstansen i asylsaker.

Som nemndledere avgjør Flatabø og hans 19 kolleger om noen av de 250 legfolkene som utgjør nemndene skal innkalles når klagesaker behandles. Vahidehs sak er avgjort av Flatabø etter forberedelse av Utlendingsnemndas sekretariat.

Han har kommet til at Vahides psykiske problemer ikke tilsier at hun bør få opphold og ser ingen sammenheng mellom dem og Vahidehs frykt for hva som venter henne i Iran.

- Verken konverteringen, farens rolle eller hennes tidligere problemer i forbindelse med legning reiser tvil. Det er ingen tvil om at hun tar tilbakekallingen av asyl tungt, og at rammen rundt avslaget er en komponent i årsaken til de psykiske problemene. I tillegg er hun i en vanskelig sosial situasjon, blant annet med ektemannen som er gått under jorda. Samtidig må vi innse at svært mange asylsøkere blir behandlingstrengende etter et avslag. Skulle systemet gi opphold til alle som ble sjuke av avslag, så ble det ikke mange avslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer