Du leser nå Dagbladet Pluss

Husker du ikke hva fiskeriministeren heter?

Har Google skylda?

HAR DET PÅ TUNGA...  Du vet jo hva fiskeriminsteren heter. Har det sikkert på tunga. Men kommer du på navnet? Eventuelt, hvorfor ikke? Foto: NTB SCANPIX
HAR DET PÅ TUNGA... Du vet jo hva fiskeriminsteren heter. Har det sikkert på tunga. Men kommer du på navnet? Eventuelt, hvorfor ikke? Foto: NTB SCANPIXVis mer

En gang på 90-tallet intervjuet jeg en hjerneforsker som fortalte at hukommelse er tre ting: Noe skal inn, det skal lagres og så skal det ut igjen.

Verre er det ikke. I teorien.

Nå er det slik at enkelte sliter i alle disse tre leddene, men her skal vi konsentrere oss om sisteleddet: Uthenting.

Gjennom et liv blir det lagret enorme mengder kunnskap i hjernen, mye omtrentlig kunnskap, det er så, men like fullt kunnskap.

For mange av oss byr uthentingen på utfordringer. Det kan hjelpe dersom man er så heldig å få et stikkord, eventuelt første-bokstav, men det er ikke alltid at det passer seg å be om det.

Som når noen kaster ut spørsmålet om hva Norges fiskeriminister heter, så vet jeg at jeg vet, fordi jeg har sett henne på tv, jeg har lest om henne, men når spørsmålet dirrer i lufta, kommer jeg ikke på det, og dette er gjerne ikke en situasjon der jeg kan spørre om første-bokstav, og jeg sier heller at åååh, jeg har det på tunga, og straks noen svarer Elisabeth Aspaker, så vet jeg jo det. Selvfølgelig. Jeg hadde det på tunga.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.