Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hva gjør det med et menneske å aldri få fred for andres blikk?

15 norske ungdommer om hvordan det er å leve med sjeldne diagnoser som færre enn 1 av 10 000 mennesker får.

TVILLINGENE  VESLEMØY OG TIRIL (20): Apert: Medfødt misdannelse som omfatter flere organer. Tilstanden kjennetegnes av en for tidlig lukking av hodeskallens og ansiktets knokler (kraniosynostose) og sammenvoksinger av fingre og tær. 
 Foto: Lasse Fløde
TVILLINGENE  VESLEMØY OG TIRIL (20): Apert: Medfødt misdannelse som omfatter flere organer. Tilstanden kjennetegnes av en for tidlig lukking av hodeskallens og ansiktets knokler (kraniosynostose) og sammenvoksinger av fingre og tær. Foto: Lasse Fløde Vis mer

Martine er som andre jevnaldrende mentalt, men skiller seg ut fysisk. I «Blikkstille. En bok om de sjeldne», forteller 15 norske ungdommer om hvordan det er å leve med sjeldne diagnoser som færre enn 1 av 10 000 mennesker får. Magasinet har møtt fire av de 15 som er intervjuet i boka.

MARTINE FLAATEN (19)

Martine sto i oldefarens gang sammen med moren sin og så seg i speilet da hun som barn oppdaget at moren hadde så rare ører.

I virkeligheten var det Martines egne ører som var annerledes. Hun har Treacher Collins 10 syndrom, en tilstand som blant annet påvirker hørselen.

Intervjuet med Martine må derfor gjøres på epost.

- Jeg var normal og mamma rar

- Jeg trodde at jeg var normal og at mamma var rar. Jeg kan ikke si så mye om hvordan syndromet har påvirket livet mitt. Jeg vet ikke om noe annet enn det jeg er vant til, men det er vanskelig å være sosial på grunn av hva folk sier og mener, og fordi de stirrer på meg, sier Martine, som blir mest sint, men også lei seg når folk stirrer:

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?