Hva gjør du når du blir pålagt en oppgave som strider mot din samvittighet?

Valgets kval i arbeidslivet.

SAMVITTIGHETSKONFLIKT: Det er ikke vanskelig å nevne eksempler på konflikter som kan oppstå når ansatte opplever at de av samvittighetsgrunner ikke kan utføre oppgaver som følger med jobben. Foto: NTB SCANPIX
SAMVITTIGHETSKONFLIKT: Det er ikke vanskelig å nevne eksempler på konflikter som kan oppstå når ansatte opplever at de av samvittighetsgrunner ikke kan utføre oppgaver som følger med jobben. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Du bør lytte til din samvittighet». Mange vil nok umiddelbart kunne slutte seg til den oppfordringen. Mange har kanskje også oppfordret sine barn til å gjøre nettopp det. Men hva vil det si å lytte til sin samvittighet?

Hva om det innebærer at du ikke kan utføre arbeidsoppgaver du er pålagt å utføre? Hva om det innebærer at du ikke kan holde deg innenfor lovverket? Ja, hva om det krenker andre mennesker? Bør du fortsatt lytte til din samvittighet?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer