Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Du får vite at den du har planlagt å gi en pen, men billig julegave i år, allerede har kjøpt en rådyr gave til deg. Hva gjør du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Adeleide Andreassen, skuespiller: - Åh. Den der er ikke grei. Prinsippet er jo at det er tanken som teller. Så egentlig skulle man bare satt seg ned og skrevet et langt, pent brev - fra hjertet - og gitt til noen på julaften. Men gjør man det? Nei. Hadde jeg fått vite at noen hadde kjøpt meg en dyr gave, hadde jeg nok løpt ut og kjøpt vedkommende noe i tilsvarende prisklasse. Jeg må innrømme at så feig - og så materialistisk - er jeg. Dessverre. Gerhard Helskog, journalist:- Det blir jo selvfølgelig situasjonsbestemt. Forskjellige mennesker betyr forskjellige ting. Hvis en litt perifer kamerat hadde kjøpt meg en rådyr gave, hadde jeg sagt «tusen takk», og likevel gitt ham den billige, som planlagt. Jeg har bestemt meg for å gjøre det jeg kan for å stå imot det vanvittige kjøpepresset i forbindelse med jula. Ellen Holager Andenæs, advokat: - Dette er overhodet ikke noe dilemma. At mange opplever det som det, er veldig synd. Hør her, det dreier seg om en gave, det er ikke snakk om ytelse mot ytelse. Hvis noen har funnet noe de synes passer veldig godt til meg, eller ønsker å gi meg noe fint fordi de mener jeg fortjener det, blir det direkte meningsløst hvis jeg skulle prøve å matche det. Ved å gi en like dyr gave tilbake, ville jeg nøytralisert den hyggelige tanken bak denne spesielle gaven. Så jeg ville rolig pakket inn den hjemmeheklede kluten og tatt imot den fine gaven uten videre betenkeligheter.

Hele Norges coronakart