Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

En god venn av deg drikker for mye og for ofte. Nå ber han deg bli med på et hvitt år - helt uten alkohol - fordi han trenger drahjelp ut av fylla. Dropper du da drinken?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torkjell Berulfsen, programleder: - Så gode venner har jeg ikke ... men fra spøk til alvor: Jeg ville selvfølgelig stått last og brast og vært totalavholden i hans eller hennes nærvær. Men siden den gode vennen og jeg ikke er samboere, kunne jeg leve mitt liv når vennen var gått hjem for å legge seg. Selvfølgelig uten at han eller hun ville merket det. Siri Beathe Gellein, jazzartist: - Selvfølgelig ville jeg gjort det, helt klart. Et år uten alkohol er ikke noe problem, spesielt ikke når man er kvinne og har gått gravid og ammet. Men når det året var over, ville jeg nok tatt meg en fest. Dagfinn Lyngbø, standupkomiker: - Det kan jeg ikke være med på, jeg kan ikke love noe for din del. På de dagene du og jeg skal ut, skal jeg selvfølgelig ikke drikke og dermed friste denne vennen. Men avholdenheten og det å slutte å drikke må han eller hun klare selv.

Hele Norges coronakart