Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Du har en kompis som alltid låner penger til en brus, en sjokolade, en pils, en billett, en avis. Du vet du aldri ser de pengene igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finn Bjelke, radiovert: - Jeg låner aldri ut penger, jeg gir bort. Jeg har mange slike venner, men alt under femti kroner er en gave. Det er slik det funker. Jeg har jobbet siden jeg gikk i femteklasse, og stort sett hatt lommepenger selv til slikt. Dessuten går det opp i opp til slutt likevel. Brit Elisabeth Haagensli, skuespiller: - Jeg vet ikke, jeg har ingen slike venner. Men det verserer en historie om en som var religiøs og som stadig bommet røyk. En dag han åpnet en røykpakke som lå i garderoben, sto det skrevet «Husk, Gud ser deg» på innsiden av lokket. Jeg tror jeg kunne adoptert en slik løsning. Det er en stygg uvane, og hvor går egentlig grensen for nasking? Frederic Hauge, miljøforkjemper: - Hvis det er penger til et par pils, kan vi vel alltids overleve det. Dersom det gjentar seg, er det ikke noe gøy. Men så er det slik at folk som ikke klarer å holde orden på ting som dette, ender man heller ikke opp med å ha som kompiser.

Hele Norges coronakart