Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Kollegaen din bruker egenmeldinger som ferie og har «syke barn» langt oftere enn andre. Du dekker over for ham, noe som betyr mer jobb for deg. Du har sagt det til ham, men til ingen nytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Hva ville du gjort? Ulrikke Hansen DøvigenSkuespiller Jeg hadde nektet å stille opp for ham, jeg hadde rett og slett sagt «nei!». Jeg hadde ikke rapportert ham til sjefen, man skal ikke sladre på kolleger, uansett. Men når jeg ikke lenger stilte opp, ville nok ledelsen sett hvordan det hang sammen. Hvis han da hadde blitt sparket, ville det fullt og helt vært hans problem. Enkelt og greit. Eli RyggBarnebokforfatterNei, det hadde jeg ikke giddet. Jeg hadde bedt ham om å ordne opp i sakene sjøl. Sagt til ham at dette ikke var mitt ansvar. Synd for ham, men da får han bare miste jobben. Og så hadde jeg anbefalt ham en god barnelege. Hilde MarstranderMoteredaktør i FemmeÅ ta over arbeidsoppgaver for andre er en bra mulighet til å profilere seg sjøl. I en liten eller middelstor bedrift ville det bli lagt merke til, både blant kolleger og venner. I en større bedrift er det vanskeligere. Jeg er ganske dumsnill og hadde nok latt det gå ganske langt før jeg hadde bedt ham om å se seg om etter en jobb som var lettere å kombinere med familieliv. Hvis ingen ting nyttet, hadde jeg gått til ledelsen.
  • Hva ville du gjort?
Hele Norges coronakart