Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

En god kollega har fått ny kjæreste, som viser seg å være bestekameraten til kjæresten din. Han har i fortrolighet fortalt at han er hivpositiv, men har ingen planer om å fortelle det til noen andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Bjørnæs, påtroppende redaktør i Blikk: {ndash}Jeg ville ha oppfordret kompisen til kjæresten min til å være åpen overfor kjæresten sin. Det blir imidlertid feil å gå bak ryggen på ham og fortelle det til kollegaen min. Det ville bare ha gjort det enda vanskeligere for ham å betro seg til andre i framtida. Åpenhet er for mange hivpositive et tveegget sverd, og noen ganger må man være positiv for å forstå. Vera Kvaal,programleder «Puls»: {ndash}Dette er en litt søkt problemstilling ettersom min kjærestes bestevenner aldri ville vært hivpositive og tiet om det til en ny kjæreste. Hvis jeg likevel skal mene noe om hva en bør gjøre, ville jeg ha snakket med den hivpositive og spurt om hans/hennes tanker rundt dette. Jeg ville i hvert fall ikke «sladret» til min kollega før jeg visste hva min kjærestes hivpositive venn mente. Det er jo forståelig hvis vedkommende skulle være redd for å bli avvist og heller valgte å praktisere sikker sex. Jeg tror likevel på åpenhet rundt temaet så tidlig som mulig i forholdet. David Hansen, leder KrFU: {ndash}Jeg vil be denne nye kjæresten til min kollega om å være åpen om at han har hiv. Er kjæresten ikke villig til det, vil jeg si til ham at jeg ikke kan sitte i ei slik klemme mellom to venner.{ndash}Jeg har ikke annet valg enn å snakke med min kollega. Det å være hivpositiv kan man mestre, også i et intimt forhold. Å skjule at man har hiv har likevel ingenting med kjærlighet å gjøre.

  • Hva ville du gjort?

Hele Norges coronakart