Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

På trikken overhører du en samtale der en medpassasjer forteller at hun/han ikke har råd til å løse billett og derfor velger å snike. Du mottar en tekstmelding om billettkontroll på neste holdeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjarte Hjelmeland, skuespiller: {ndash}Jeg tror at jeg ville sagt ifra til de foran at det kommer billettkontroll. Så mye som jeg selv har sneket på trikken i mitt liv, ville det være dobbeltmoralsk ikke å varsle. Det er ikke så ofte jeg tar trikken lenger, men når jeg gjør det, betaler jeg for meg. Man er da blitt voksen. Claus Wiese, programleder: {ndash}Jeg vil be vedkommende komme seg av trikken rimelig kjapt, for nå kommer kontrollørene. Jeg har ingen moralske anfektelser overfor folk som finner trikken for dyr. Sporveiene burde satt ned prisen til en tier. De som er amoralske her er politikerne som ikke har sørget for at trafikkselskapene har bra nok budsjett til å holde rimelige priser. Susann Goksør Bjerkrheim, konsulent: {ndash}Jeg kjører nesten aldri trikk og blir forvirret og irritert over at det er vanskelig å se hvordan man skal betale. Det er mulig jeg ville sponset reisen for en medpassasjer med en trist historie {ndash} hvis det går an å klippe et ekstra klipp på trikken, da. Men sannsynligheten er større for at jeg ikke ville brydd meg. Hva ville du gjort?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!