Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Du har invitert ti gode venner på en bedre middag, vel vitende om at to av dem er sportsgale. Det er OL, og herrestafetten i langrenn vil komme til å gå midt under hovedretten. TV-en din har vært i stykker i det siste, men bare du vet at den ble reparert i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Idås, generalsekretær NJ:{ndash}Dette var ingen enkel sak {ndash} ikke minst fordi jeg godt kunne tenke meg å se stafetten selv. Som hovedregel skal TV-en være av når vi har gjester, men ettersom OL-stafetten bare kan oppleves hvert fjerde år og varer i ca. 1 time og 40 minutter, ville jeg tatt opp løpet på video, men sett siste etappen direkte mellom hovedretten og desserten. Astrid Lødemel, eksalpinist:{ndash}Jeg hadde latt som ingenting da gjestene kom. I hemmelighet hadde jeg laget to forretter og «timet» hovedretten til etter at stafetten var over. Som en hyggelig overraskelse hadde jeg satt på tv-en fra 3. vekslingsetappe, slik at alle som ønsket det, fikk med seg sluttspurten. Så kunne vi ha hygget oss med hovedretten etterpå. Men hadde det derimot vært et viktig alpinrenn, hadde jeg enten latt hele sendinga være en del av vennemiddagen eller invitert på middag en annen dag... Halvor Lea, informasjonssjef Norges Idrettsforbund og Olympiske komité: {ndash}Generelt sett synes jeg det er helt uproblematisk å velge venner, hyggelig stemning, god mat og vin foran sport på TV en lørdagskveld. I dette tilfellet ville jeg sørget for at gjestene fikk en velkomstdrink, gått i spissen for de sportsinteresserte og sagt at fjernsynet vil være på i fem minutter under åpningen av stafetten og de 5{ndash}10 siste minuttene av siste etappe. Dermed kunne vi gjennomført måltidet i fred og ro, og samtidig få med den spennende avslutningen mens vi ventet på desserten. Hva ville du gjort?

Hele Norges coronakart