Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Du er på besøk hos foreldrene til kjæresten din for første gang. Under middagen kommer din kjæres far med den ene rasistiske vitsen etter den andre. Ler du med, eller tar du diskusjonen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eva Kristin Hansen (28), leder i AUF: {ndash}Den der er litt vanskelig, fordi man vil jo gjerne bli likt av svigerfar. Jeg hadde nok ligget litt lavt i begynnelsen, men hvis han ikke hadde gitt seg, hadde jeg prøvd å si ifra på en høflig måte. Og hadde det blitt skikkelig ille, hadde jeg tatt med kjæresten min på bakrommet og spurt hva i all verden som foregikk. Jeg har problemer med å være et sted hvor noen kommer med rasistiske ytringer. Gjertrud Jynge (35), skuespiller: {ndash}Selvfølgelig tar jeg diskusjonen! Rasistiske vitser finnes ikke morsomme. Jeg tror jeg likevel ville forsøkt på en smidig og humoristisk måte å få fram at dette synes jeg ikke noe om. Kanskje ville jeg dratt en vits som ville truffet nordmenn og vertskapet. Sjørøverkaptein Terje «Sabeltann» Formoe (52): {ndash}I utgangspunktet er det ikke en slik situasjon hvor man føler for å «oppdra» folk. Først ville jeg lyttet og observert litt med tanke på å finne ut hva slags holdninger som egentlig lå bak denne kommende svigerfarens spesielle form for humor. Rasistiske vitser er oftest et uttrykk for ubevisste holdninger. Men dersom jeg fikk en klar oppfatning av at det lå bevisste rasistiske holdninger bak, ville jeg ikke klart å dy meg for å ta til motmæle og si hva jeg egentlig mener. Koste hva det koste vil. [email protected]

Hele Norges coronakart