Hva gjør du?

Du merker at sjefen er interessert i deg, og du har søkt på en jobb som vil gi klatring i systemet og bedre lønn. Det er firmafest, og sjefen sitter ved siden av deg i sofaen. Hva gjør du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tonje Steinsland, journalist, «Rikets tilstand», TV2: {ndash} Jeg flytter meg ut av sofaen og til en pinnestol. Hvis han følger etter, venter jeg til han prøver seg, snur meg mot ham og sier på en hyggelig måte at det er jobben jeg er interessert i, ikke ham. Så legger jeg til at han sikkert er proff nok til ikke å la denne episoden påvirke vårt arbeidsforhold. Hvis jeg deretter ikke får jobben, velger jeg å tro at det var fordi jeg ikke var god nok. Carsten Skjelbreid, journalist i TV2-sporten: {ndash} Jeg har så tungt for å ta slike signaler at jeg ikke hadde skjønt at sjefen hadde vært interessert i meg. Men hadde vedkommende lagt hånda si på låret mitt og sett meg dypt inn i øynene, er det bare én ting som hjelper: Snakk om jobben {ndash} og bare det. Ingenting er mer turn-off enn å snakke om jobb på fest. Samtidig ville sjefen fått inntrykk av at jeg var veldig opptatt av jobben og at jeg fortjente forfremmelsen. Hedda Kise, programleder i TV2 {ndash} Jeg ville snakket med sjefen om framtida. Jeg ville sittet nær ham og flørtet. Jeg er jo blond. Så ville jeg ha trukket fram et kondom...og trukket den nedover hodet hans, og håpet at det ble ledig jobb som toppsjef...Jeg kan spøke med dette, fordi jeg er overbevist om at mine sjefer aldri ville ha satt meg i en slik situasjon. For det første er de ikke interessert i meg. For det andre er de profesjonelle. Og for det tredje ville jeg aldri ha forsøkt å avansere i systemet på denne måten. Men hvis en venn av meg opplevde dette, ville jeg råde ham eller henne til å skynde seg hjem i seng {ndash} uten sjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer