Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Kinosalen er proppfull, og ved siden av deg sitter en svært nærsynt kvinne og hennes ledsager. Filmen er av det lavmælte slaget. Det er ikke kvinnens ledsager, som i detalj forteller hva bildene viser.

Frode Øverli, tegneserieskaper:{ndash} Jeg ville selvsagt hatt full forståelse for den nærsynte kvinnens behov for å få formidlet det visuelle. At dette skjer gjennom ledsagerens høylytte detaljbeskrivelser, ville jeg også akseptert. Jeg ville så sendt en varm takk til skaperen for at jeg selv har alle vitale sanseorganer intakt og håpet på at noen andre i salen ville be henne holde kjeft. Signy Fardal,redaktør i Elle:{ndash}Jeg ville kanskje prøvd å være tålmodig og ta hensyn til den nærsynte damen, men samtidig bedt ledsageren høflig om å dempe seg. Dersom det ikke førte fram, og disse ødela for min egen og andres filmopplevelse, ville jeg prøvd å bytte plass i kinosalen. Hvis ikke det var mulig, ville jeg nok tatt kontakt med kinovakta {ndash} som enten ville ha tatt affære, eller gitt meg og de andre gratis billetter til en seinere forestilling. Prat, rasling med papir eller høylytt smatting på kinogodteri {ndash} er ekstremt enerverende. Kenneth Elvebakk,dokumentarfilmregissør: {ndash}Kinosalen er for meg et hellig sted der man ikke snakker høyt, bruker mobiltelefon eller rasler høyt med papir. Jeg ville i første omgang bedt personen snakke lavere. Jeg ville også ha vurdert å se filmen en annen gang. Nå kjøper jeg nesten aldri billett på første rad, men jeg ville sterkt oppfordret kvinnen og hennes ledsager til å gjøre det neste gang. Hva ville du gjort?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling