Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Du er invitert med på hyttetur i påsken sammen med svigerforeldrene. Du har takket ja, selv om du ikke går så godt overens med dem. To dager før avreise spør sjefen deg om du kan jobbe i påsken.

Aslak Sira Myhre, daglig leder i Foreningen!les - Hvis jeg ikke har lyst til å dra på ferie med svigerforeldrene mine, må jeg ha guts til å fortelle det både til dem og til kona. Det blir ikke aktuelt å jobbe i påsken uansett. Jeg har arbeidet altfor mye i ferier før i livet. Problemet i Norge er at folk flest jobber for mye. Anne-Mette Dyrnes, førstestatsadvokat i Økokrim : - Jeg ville uten tvil ha reist på fjellet. Hvis jeg hadde takket ja i utgangspunktet kan ikke forholdet til svigerforeldre ha vært så ille. Jeg er veldig glad i fjellet, og det skal mye til for å hindre meg fra å reise dit. Jeg ville ha gått lange skiturer; uten svigerforeldrene, men sammen med mannen min. Etter en lang skitur er endorfinnivået høyt, så da takler man mer. Overtid i påsken synes jeg høres nitrist ut. Dessuten kunne jeg ikke tenke meg å ødelegge påsken for familien. Det ville være egoistisk. Siri Lill Mannes, nyhetsanker i TV2: - Det første jeg ville gjort var å spurt på jobben om andre kunne ta vakta. Dersom det ikke var alternativer hadde jeg stilt opp. Jeg har heldigvis veldig forståelsesfulle svigerforeldre selv, og de er flinke til å stille opp i slike situasjoner. Det ligger i jobben min at jeg må være disponibel. Så får jeg heller prøve å ta igjen ferien seinere. Hva ville du gjort?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media