Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Du er hjemme en tur, på stedet der du vokste opp. I en butikk møter du en fyr som gjenkjenner deg umiddelbart og sier: «Hei, kjenner du meg ikke igjen?» Og det gjør du ikke, selv om dette åpenbart er en person du burde vite hvem er.

Lasse Hallberg, «Big Brother»-produsent: {ndash}Jeg ville ha sagt nei, beklager. Jeg husker deg virkelig ikke igjen. Ikke i det hele tatt. Du får gjerne hjelpe meg litt, og gi meg noen hint. Hvis ikke det heller hadde hjulpet, hadde jeg måttet si sorry, jeg har ikke vært hjemom på veldig lenge. Jeg mener det er bedre å holde seg til sannheten og være ærlig. Det er et helvete hvis man begynner å lyve, da må man ro og ro. Klaus Joacim Sonstad, «Odin Jensenius» i NRK P3:{ndash}Tidligere når sånt skjedde, lot jeg som om jeg visste hvem dette var. Jeg begynte å småprate, med et panisk håp om at det skulle komme et stikkord, et eller annet som gjorde at jeg ble hektet på. Dette gjorde jeg fordi jeg syntes det var flaut å bli avslørt. Men i det siste har jeg begynt med en ny vri. Jeg sier: «Jeg ser jo at jeg kjenner deg, men jeg husker ikke navnet ditt.» Dette sier jeg samtidig som jeg ler, en litt flau, humrende latter. Men dette er faktisk sant. Jeg er veldig god på ansikter, og dårlig på navn. Og den nye vrien fungerer. Det kan bli småpinlig. Men det er bedre enn den andre, da kan du bli stående og prate og prate, uten å komme noen vei. Anne Birkefeldt Ragde, forfatter : {ndash}I starten ville jeg latt som jeg kjente vedkommende igjen. Klemme og si hei. Så ville jeg begynt å snakke med ham, spørre hvordan han har det, spørre hva som har skjedd i livet hans. Slik ville jeg gjøre re-search, og dermed klart å uteske hvem dette er. Da jeg til slutt fant det ut, ville jeg avsluttet slik at han trodde at jeg hadde kjent ham fra starten. Dette er en hvit eller en litt kremfarget løgn. Alternativet er å såre ham veldig, og det vil jeg ikke. Dette har jeg opplevd mange ganger. Hva ville du gjort?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media