Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Det er månedsvis siden kameraten din lovet å betale tilbake de seks tusen kronene han skylder deg, og nå trenger du pengene. Før du rekker å si fra til ham, mister kameraten din jobben.

Knut Storberget, stortingsrepresentant og advokat: - Da gir jeg ham noen nye måneder, jeg vil ikke plage en god venn med pengekrav de første månedene uten arbeid. Men jeg ville likevel nevnt saken for ham, og sagt at disse pengene - de kan vi ordne opp i seinere. Kiki Sørum, motespesialist og nyslått ridder av L\'Ordre des Arts et des Lettres: - Den er ikke enkel. Jeg tror at jeg på en litt forsiktig måte ville sagt at jeg håpet at han kunne betale meg litt tilbake, kanskje i avdrag. Han ville jo få arbeidsledighetstrygd, så noe måtte det være mulig å få til. Litt for å beholde vennskapet - og litt for at ikke pengene mine skulle forsvinne ut i løse lufta. Seks tusen kroner er mye penger, så jeg ville gjort dette på en hyggelig og forsiktig måte, og så latt det være opp til ham å ta affære. Tommy Sørbø, kunsthistoriker og skribent: - Jeg ville på en spøkefull måte sagt at «det var da som faen at du skulle miste jobben akkurat nå som jeg hadde tenkt å spørre deg om å få tilbake pengene du skylder meg». Hvis det er en god venn av meg, vil jeg skynde meg å legge til at jeg godt kan vente. Og dersom det er en god venn av meg, så har han helt sikkert et kreativt forhold til trygdeordningene, og vil nok klare å komme ut av dette minst like godt som han kunne gjort med sin alminnelige inntekt. Hva ville du gjort?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media