Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du?

Du har mistet et kjært og sjeldent smykke kjøpt i utlandet. Noen uker seinere ser du barnet til en venn av deg bruke det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingeborg Moræus Hanssen (65), sjef for Oslo Kinematografer: - Jeg ville ikke få ro i sjelen før jeg hadde gjort noe med det, kjenner jeg meg rett. Det er en filmregissør og en forfatter som heter Chrickton til fornavn, jeg husker ikke etternavnet, som sier at hvis du gruer deg til å fortelle eller gjøre noe ubehagelig, så følg dette råd: «Tell her the truth and give her the problem.» Jeg ville fortalt min venn hva dette gjaldt, og overlatt problemet til henne. Arild Opheim (25), programleder i «Norgesglasset»: - Jeg går ut ifra at det ikke er et dyrt smykke, i og med at jeg sjelden kjøper dyre smykker i utlandet. Prisen på smykket spiller en mindre rolle. Det som er viktigere, er hvorvidt kameraten min har en tjuvradd av en sønn. Kjenner jeg faren godt, ville jeg fortalt det til ham i riktige ordelag. Er det derimot en mer perifer venn, ville jeg nok latt det ligge. Men jeg ville ikke sagt det rett ut at jeg mistenkte sønnen hans {ndash} nei, det får bli opp til ham å legge to og to sammen. Og ungen måtte ikke vært til stede, faren må ordne opp selv. Arild Arnardo (61), sirkussjef i Cirkus Arnardo: - Det spørs hvor mye vennen min var venn eller ikke. Er det et smykke jeg setter pris på, har jeg nok vist det fram til min venn. En venn er en man omgås og betror seg til. Så han ville nok visst at det var mitt smykke. Men det er jo ikke sikkert at barnet hans hadde brukt smykket med faren til stede, og da vil jeg nok vente til faren oppdager det selv.