Hva gjør du?

Du og en venn har søkt samme stilling. En slektning jobber i firmaet og påvirker utvelgelsesprosessen. Du får jobben, til tross for at din venn er bedre kvalifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kristin Mile, likestillingsombud: - Får jeg jobben, så tar jeg den jo. Det er aldri arbeidssøkeren som har ansvaret, og det er opp til arbeidsgiveren å opptre saklig i ansettelsesspørsmål. Men det kommer jo også an på hva som menes med å «trekke i trådene». Dersom vedkommende har ytret usannheter og kommet med løgner, ville jeg sagt fra. Men hvis det dreier seg om ensidig fokus på mine positive egenskaper, er det greit nok. Hans Kristian Bakke, president i Den norske lægeforening: - Jeg ville bedt slektningen om å holde seg langt unna. Det er jo fullstendig urettferdig, og både jeg og den som ansatte meg ville få problemer når dette kom fram. De som ansetter folk har en ansvarsfull posisjon og er gjerne også tillitsvalgte. Disse skal bidra til at ansettelser skjer etter kvalifikasjoner. Enhver burde gjøre hva han kan for å unngå å komme opp i slike dilemmaer. Trine Lie Larsen, fungerende ungdomssekretær i LO Ungdom:- Det er ikke alltid åpenbart hvem som er best kvalifisert til en stilling. Dersom jeg oppdaget at en slektning påvirket utvelgelsen, ville jeg tatt kontakt med slektningen for å si at jeg vil ansettes fordi jeg er best egnet ut fra mine kvalifikasjoner og personlige egenskaper, og at jeg derfor ikke ønsker at det skal foregå urent spill rundt min søknad. SI DIN MENING: Hva ville du gjort?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.