SVINAKTIG GODT: Milde varianter av pulled pork kan gjerne spises kalde.
SVINAKTIG GODT: Milde varianter av pulled pork kan gjerne spises kalde.Vis mer

Hva gjorde man før porken var pulled?

Alt kan raseres, mener Andreas Viestad.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En gang for ikke så lenge siden var porken bare pulled i Amerika. Pulled pork var mat for sørstatsmennesker, som satt på porchen og stirret inn i glørne fra smokeren mens de pusset geværene sine og ildfluene suste rundt dem. Men så, med et smell, ble porken pulled her til lands også.

Det første tegnet kom da grillkongen Craig Whitson introduserte fenomenet i Stavanger, og så på restauranten Onkel Donald i Oslo, på begynnelsen av 2000-tallet. Ifølge medieovervåkingstjenesten Retriever dukket de første omtalene av pulled pork opp i norsk presse i 2010. Da var det tre artikler. Tre år etter var det mer enn tre hundre. Og i dag kan man få pulled pork overalt. I kjøledisken på super’n, på gatekjøkkenet og på bensinstasjonen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn