Hva gjorde man før porken var pulled?

Alt kan raseres, mener Andreas Viestad.

SVINAKTIG GODT: Milde varianter av pulled pork kan gjerne spises kalde.
SVINAKTIG GODT: Milde varianter av pulled pork kan gjerne spises kalde. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gang for ikke så lenge siden var porken bare pulled i Amerika. Pulled pork var mat for sørstatsmennesker, som satt på porchen og stirret inn i glørne fra smokeren mens de pusset geværene sine og ildfluene suste rundt dem. Men så, med et smell, ble porken pulled her til lands også.

Det første tegnet kom da grillkongen Craig Whitson introduserte fenomenet i Stavanger, og så på restauranten Onkel Donald i Oslo, på begynnelsen av 2000-tallet. Ifølge medieovervåkingstjenesten Retriever dukket de første omtalene av pulled pork opp i norsk presse i 2010. Da var det tre artikler. Tre år etter var det mer enn tre hundre. Og i dag kan man få pulled pork overalt. I kjøledisken på super’n, på gatekjøkkenet og på bensinstasjonen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer