Hva har Hellstrøm i kjøleskapet?

Hellstrøm vil bare hjelpe deg å rydde, sier han. Det slipper han hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tekst: Kaia Eriksen Foto: Nina Hansen - Hva er det dere vil? Se i kjøleskapet mitt?

Før vi får svart på Eyvind Hellstrøms spørsmål, sier han at vi starter med en kaffe. Han går bort til kjøkkenbenken. Det er her tv-stjerne, gourmetkokk og matbokforfatter Hellstrøm tilbereder måltidene sine. - Hvis du spør Norges beste baristaer hva de synes om Nespresso, fnyser de. Jeg bruker denne fordi den er enkel å operere, sier Hellstrøm. Tre kaffekopper settes på den ekstra kjøkkenbenken som troner midt i rommet. Kaffen drikkes. Kjøleskapet åpnes. - Dette er ikke «fake», forsikrer han. Vanligvis pleier han å ha mer i kjøleskapet. - Jeg reiser mye rundt for å finne verdens beste råvarer, sier Hellstrøm. Det første man får øye på er de fem sennepsglassene. - Jeg er smøroman, sier han. Han holder opp en pakke Rørossmør og en annen type smør som inneholder Espelette-pepper og alger. - 60 kroner for denne lille smørpakken, utbryter Hellstrøm når han viser fram sistnevnte. Ost laget av fire franske munker i Levanger, soppressata «sånn norsk sylte burde vært», norsk mozarella, forsvarlig oppbevart i en Tupperware-boks og ost fra Den blinde ku på Ås, er blant det øvrige. - Dette er japansk sitronsaft. Familieflaska, sier Hellstrøm, og holder opp en grønn glassflaske som må være minst halvannen liter. - Det er bare broren min og meg, forklarer Hellstrøm om familielivet. - Og en tante i Moss, legger han til. Aller først nevner han imidlertid den snart to år gamle samboeren Nelson — «han har bursdag 21. november». Den sjette boxeren i rekka. Før Nelson har Thorvald, Rudolf, Castro, Victor og Maurice vært Hellstrøms trofaste. Maurice ble ti år og døde i fjor. - Maurice var velmenende i alt han gjorde. Han var reflektert, sindig og god, sier Hellstrøm. - Nesten litt for selvoppofrende, er konklusjonen. Nelson er interessert, ivrig og blid. Og når Hellstrøm ser Nelson inn i øynene, skjer det noe spesielt; - Blikket hans sier at han vet mer enn jeg vet. Hellstrøm vil ikke snakke om kjæreste. Han er skilt to ganger, og har et godt forhold til begge ekskonene sine. - Hva er dette for noe dritt? sier han plutselig, og åpner en hvit plastpose. Et vanlig syn, men her, uten tv, virker det malplassert. Det var bare jordskokker. «Pip» sier kjøleskapet. Beskjeden er klar. Det må lukkes igjen. Hellstrøm kommer med en innrømmelse mens han holder opp en skål med traktkantareller. - Jeg skulle servere en enkel lunsj. Blåskjell og kantareller. Men pakkedatoen på blåskjellene var for åtte dager siden, sier han oppgitt. Han pleier alltid å sjekke pakkedatoen selv, men gjorde det ikke denne gangen. Det vil neppe gjenta seg. På kjøleskapet har en collage av minner, brev og bilder åpenbart seg. Et av brevene er fra Lea Aas på 7 ½ år: - «Vil du lage smoothie-bok med meg? Vi kan også reise til andre land», leser Eyvind Hellstrøm. Han synes brevet er så søtt at det har blitt hengende, men han har ikke fått svart ennå.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer