Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hva kan tilgis, og hva kan ikke tilgis, i et forhold?

Hva innebærer det å tilgi? Er det nok bare å si «Tilgi meg»? Har man for eksempel virkelig tilgitt når sviket stadighet dras fram igjen i krangler?

OVER GRENSEN?: Noen ganger tråkker vi over grensene for hva vi anser som rett og galt, akseptabelt og uakseptabelt. Partneren din gjør det, og du gjør det selv. Men hva kan tilgis og hva kan ikke tilgis i et forhold? Foto: NTB/Scanpix
OVER GRENSEN?: Noen ganger tråkker vi over grensene for hva vi anser som rett og galt, akseptabelt og uakseptabelt. Partneren din gjør det, og du gjør det selv. Men hva kan tilgis og hva kan ikke tilgis i et forhold? Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Jeg får alltid litt dårlig samvittighet når jeg hører CC Cowboys synge «Jeg tenker ofte på tilgivelsens kunst». Kanskje har du det på samme måte? Selvsagt finnes det i min bagasje ting jeg ikke har kunnet tilgi. Eller har villet tilgi, for den sakens skyld.

Hva som kan tilgis, og som ikke kan tilgis i et forhold, vil alltid være subjektivt. Det vil for eksempel være avhengig av personligheten vår, og ikke minst våre tidligere erfaringer. Men også av våre forestillinger om hva man gjør og ikke gjør når man er en del av et forhold. Noen ganger tråkker vi over grensene for hva vi anser som rett og galt, akseptabelt og uakseptabelt. Partneren din gjør det, og du gjør det selv. Tilgivelse kan man be om for ha tråkket over slike grenser, men om man får det vil være avhengig av hvilke handlinger man har foretatt seg, og hvilke verdier som styrer vår virkelighet. Hvor fundamentalt oppleves sviket? Og i hvilken grad rokker handlingen ved eksistensielle verdier og forestillinger?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?