OVER GRENSEN?: Noen ganger tråkker vi over grensene for hva vi anser som rett og galt, akseptabelt og uakseptabelt. Partneren din gjør det, og du gjør det selv. Men hva kan tilgis og hva kan ikke tilgis i et forhold? Foto: NTB/Scanpix
OVER GRENSEN?: Noen ganger tråkker vi over grensene for hva vi anser som rett og galt, akseptabelt og uakseptabelt. Partneren din gjør det, og du gjør det selv. Men hva kan tilgis og hva kan ikke tilgis i et forhold? Foto: NTB/ScanpixVis mer

Hva kan tilgis, og hva kan ikke tilgis, i et forhold?

Hva innebærer det å tilgi? Er det nok bare å si «Tilgi meg»? Har man for eksempel virkelig tilgitt når sviket stadighet dras fram igjen i krangler?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg får alltid litt dårlig samvittighet når jeg hører CC Cowboys synge «Jeg tenker ofte på tilgivelsens kunst». Kanskje har du det på samme måte? Selvsagt finnes det i min bagasje ting jeg ikke har kunnet tilgi. Eller har villet tilgi, for den sakens skyld.

Hva som kan tilgis, og som ikke kan tilgis i et forhold, vil alltid være subjektivt. Det vil for eksempel være avhengig av personligheten vår, og ikke minst våre tidligere erfaringer. Men også av våre forestillinger om hva man gjør og ikke gjør når man er en del av et forhold. Noen ganger tråkker vi over grensene for hva vi anser som rett og galt, akseptabelt og uakseptabelt. Partneren din gjør det, og du gjør det selv. Tilgivelse kan man be om for ha tråkket over slike grenser, men om man får det vil være avhengig av hvilke handlinger man har foretatt seg, og hvilke verdier som styrer vår virkelighet. Hvor fundamentalt oppleves sviket? Og i hvilken grad rokker handlingen ved eksistensielle verdier og forestillinger?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn