Hva med en Frithjof?

Noen vinkjennere blir hedret med navnet sitt på etiketten. Vi testet Frithjof, Christer og Hugo.

Se anmeldelsen! ALLE TRE har vært i vinbransjen hele sitt yrkesaktive liv. Christer Berens er opprinnelig svensk. Som mange andre svensker flyttet han til Norge og begynte i restaurant-bransjen. Christer har vunnet den norske finalen i vinkunnskaps-konkurransen Trophée Ruinart for vinkelnere, men han kunne ikke representere Norge i den internasjonale finalen fordi han er svensk. I samarbeide med vinimportfirmaet Stenberg & Blom har Christer lansert sin egen vinserie «Cuvée Christer Berens», og han jobber nå på heltid med dette. Frithjof Nicolaysen er den i Norge som vet mest om viners kjemiske sammensetning. Han var inntil nylig kvalitetssjef ved Arcus A/S, og har nå blitt forfremmet til innkjøpsdirektør i konsernet Arcus-Gruppen ASA, samtidig som han fortsatt er ansvarlig for kvalitetssikringen. Frithjof Nicolaysen har valgt ut en rekke viner som er blitt lansert av Arcus under fellesbetegnelsen «Collection Frithjof Nicolaysen». Hugo Broen har mer enn 25 års fartstid fra Vinmonopolet, og meldte i 1993 overgang til vinimportøren Vincompagniet der han er produktdirektør. Hugo Broen har foreløpig bare fått navnet sitt på én vin, men den heter til gjengjeld «Broens Beste». Se anmeldelsen! Søk i tidligere anmeldelser. bly@dagbladet.no

Foto: Scanpix