Det beste jeg vet

Hva skal du drikke hvis du ikke drikker?

Iranerne er sosiale folk som nekter å oppgi sin kafekultur bare fordi myndighetne har kødda til menyen.

LIVLIG: På Cafe Tehroon er det livlig venninnetreff rundt det ene bordet, et par holder hender ved det neste, her er studenter og dagdrivere, kunstnere og folk som bare har sneket seg ut i lunsjpausen, en venninnegjeng feirer at en av dem har fått ny nese. Nesten alle har fargerike drinker. Foto: Mette Randem
LIVLIG: På Cafe Tehroon er det livlig venninnetreff rundt det ene bordet, et par holder hender ved det neste, her er studenter og dagdrivere, kunstnere og folk som bare har sneket seg ut i lunsjpausen, en venninnegjeng feirer at en av dem har fått ny nese. Nesten alle har fargerike drinker. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva med en drink? Ville du skvette til om en servitør stilte deg det spørsmålet? Neppe. Ikke hjemme i Norge i hvert fall. Men i Iran er dette et slikt spørsmål som vanligvis hviskes i mørke bakgater, eller stilles i hjemmets trygghet, langt unna nysgjerrige, fordømmende eller arresterende fremmede.

Og her sitter jeg, på Tehroon Cafe, midt i hovedstaden Teheran. Derfor støkker det i meg. En drink? Her? Hvor den fryktede Revolusjonsgarden kan komme på besøk hvert sekund?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer