Hva skjer om Muslimbrødrene overtar?

De kristne i Egypt frykter at islamistene skal bli sterkere. Nå innledes de første valgene etter Den arabiske våren.

POPULÆR BEVEGELSE: Muslimbrødrene er den mest innflytelsesrike, islamistiske bevegelsen i verden. De har organisasjonen på plass til å kunne ta over makta i Egypt. Her demonstrerer deres støttespillere. Foto: AFP/KHALIL MAZRAAWI
POPULÆR BEVEGELSE: Muslimbrødrene er den mest innflytelsesrike, islamistiske bevegelsen i verden. De har organisasjonen på plass til å kunne ta over makta i Egypt. Her demonstrerer deres støttespillere. Foto: AFP/KHALIL MAZRAAWI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Shahira Amin: - En ny revolusjon må komme, men jeg er redd den blir svært blodig

EGYPT FORBEREDER VALG. Denne uka registrerte kandidatene seg til landets første parlamentsvalg siden Hosni Mubarak ble kastet fra makta i februar. Landet styres nå av Militærrådet, som har sagt at de ikke vil tillate internasjonale observatører under valget, som planlegges å avvikles fra 28. november. Presidentvalg holdes i 2012.Det tidligere forbudte muslimske brorskap får for første gang stille til valg, og går etter halvparten av setene i Underhuset. Valget blir den første testen til å vise om den islamistiske organisasjonen virkelig har bred støtte i folket. Under Mubarak ble Muslimbrødrene sett på som den største trusselen og forbudt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer