Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hva tragedien på strendene i Thailand lærte oss

Bølgen rammet blindt og uten logikk.

VISKET UT FORSKJELLENE: Den tragiske tsunamien i 2004 fikk artikkelforfatteren til å forstå hva som visker ut skillet mellom «oss» og «dem», og binder oss sammen på tvers av etnisitet og landegrenser. Foto: Ole C. H. Thomassen
VISKET UT FORSKJELLENE: Den tragiske tsunamien i 2004 fikk artikkelforfatteren til å forstå hva som visker ut skillet mellom «oss» og «dem», og binder oss sammen på tvers av etnisitet og landegrenser. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

 Jeg sto med telefonrøret i hånda og stirret på de brune husene i byggefeltet rett bak.

«Nei, jeg har ikke skrevet noe dikt», sa jeg. «Dette må være en misforståelse.» Jeg hadde akkurat slengt fra meg skolesekken, og var på vei for å lage kakao.

En mann med Molde-dialekt snakket i den andre enden. «Men», sa han, «du heter Unn?» «Ja.» «Diktet begynner slik», sa han, og så leste han høyt. Et kort dikt om en ung mann som dør av overdose, mens vennene ikke foretar seg noe, snarere tvert imot.

«Ja, det er meg», sa jeg og ble varm og rød, plutselig oppmerksom på det litt ubehjelpelige og naive ved diktet. «Ja, men gratulerer, det er lærerinnen din som har sendt det inn til Orkidékampanjen for bekjempelse av narkotika. Premien er en tur til Thailand. Vi flyr til Bangkok allerede i august.» Jeg måtte holde meg fast i kommoden.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?