Hva vet han om sexlivet for 2 millioner år siden?

Evolusjonspsykolog Leif Edward Kennair om gener, sjalusi, voldtekt og amming.

LEDER PSYKOLOGISK INSTITUTT VED NTNU: Leif Edward Kennair er evolusjonspsykologi og har forsket blant annet på sjalusi i et evolusjonært perspektiv. Han kurerer også nedarvet angst fra steinalderen på jevnlig basis. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
LEDER PSYKOLOGISK INSTITUTT VED NTNU: Leif Edward Kennair er evolusjonspsykologi og har forsket blant annet på sjalusi i et evolusjonært perspektiv. Han kurerer også nedarvet angst fra steinalderen på jevnlig basis. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Les mer:

• Dette vet vi om steinaldersex • En politisk naiv maurforsker

 DET HANDLER EN DEL OM SEX, FOBIER OG KJØNNSFORSKJELLER i forskningen til Norges fremste (og ganske ensomme) evolusjonspsykolog Leif Edward Ottesen Kennair, som leder Psykologisk institutt ved NTNU.

- Konsekvensene av sex er endret for kvinner. Vi har p-piller og angrepiller, og vi støtter alenemødre. Men innholdet i hodet er ikke endret, sa han i forbindelse med spørreundersøkelsen han har gjennomført som viste at gutter vil ha sex med 25 personer, jenter med 7.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer