FELLES ANSVAR: Noen kvinner som har problemer med å få orgasme tar initiativ til typer av sex som faktisk bidrar til at hun ikke får orgasme. For å kjenne seg mer seksuelt tilfreds må hun snu dette fokuset og få fatt i hva som gir henne selv nytelse. Det vil også gi partneren en viktig bonus. Illustrasjon: NTB Scanpix / Shutterstock
FELLES ANSVAR: Noen kvinner som har problemer med å få orgasme tar initiativ til typer av sex som faktisk bidrar til at hun ikke får orgasme. For å kjenne seg mer seksuelt tilfreds må hun snu dette fokuset og få fatt i hva som gir henne selv nytelse. Det vil også gi partneren en viktig bonus. Illustrasjon: NTB Scanpix / ShutterstockVis mer

«Hva vil du jeg skal gjøre for deg? Hva er godt for deg?»

Skal man kjenne seg seksuelt tilfreds må man ta et felles ansvar for at sexen skal bli bra.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I undersøkelser rapporterer ofte menn i alderen 60 pluss at de er mer fornøyde med sexlivet sitt enn eldre kvinner gjør. Dette handler i stor grad om tilstedeværelse eller fravær av seksuelle problemer.

Når eldre menn er mer fornøyde enn jevnaldrende kvinner, har det ofte sammenheng med helse og partnervalg. Menn har oftest en partner som er noen år yngre enn seg selv. Partneren har dermed større sannsynlighet for å være frisk og rask, og ikke ha seksuelle problemer. Vi vet at om partneren har seksuelle problemer reduseres sannsynligheten for å kjenne seg seksuelt tilfreds.

En av tre menn mellom 60 og 67 år har ereksjonsproblemer nesten hele tiden, eller hele tiden. Om seksuell funksjon og ønsket om penetrering er et problem for paret, bør det bestilles time hos fastlegen for å få resept på et Sildenafil preparat, som for eksempel Viagra. Mange menn synes det er flaut, men da kan partneren trå til og hjelpe til at han kommer seg til legen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn