Du leser nå Dagbladet Pluss

- Hvem forteller historiene?

For filmregissør Sara Johnsen er det problematisk at det er lettere føle med Michael Jackson enn en kvinne fra Somalia.

MELLOM JACKO OG SOMALIA: - Jeg er opptatt av historiene vi forteller hverandre om dagen, sier Sara Johnsen fra Nes i Årdal. - Hvem får fortelle sin historie og hvordan påvirker det vår evne til empati. Jeg kan fantasere om hvordan det var å være Michael Jackson, mens det er vanskelig å føle med en kvinne fra Somalia, hennes historier er så gjemt. Skjønner?
MELLOM JACKO OG SOMALIA: - Jeg er opptatt av historiene vi forteller hverandre om dagen, sier Sara Johnsen fra Nes i Årdal. - Hvem får fortelle sin historie og hvordan påvirker det vår evne til empati. Jeg kan fantasere om hvordan det var å være Michael Jackson, mens det er vanskelig å føle med en kvinne fra Somalia, hennes historier er så gjemt. Skjønner?Vis mer

Sara Johnsen vet hun burde være glad. Hun vet hun burde være beæret over at hennes nye film «Upperdog» åpner filmfestivalen i Haugesund neste uke. Og det er ikke det at hun ikke er det.

–Det er bare det her med opinionsdanning, ikke sant. Siden vi er åpningsfilm, har vi ikke lov til å forhåndsvise den sånn veldig mye, sier hun.

–Ellers så var det egentlig planen.

I stedet for å markedsføre filmen på sommerens musikkfestivaler – en etter hvert vanlig promostrategi for norske høstpremierer – har hun derfor måttet nøye seg med å sette opp filmen for grupper som er berørt av eller med i filmen: Det norske forsvaret har fått en spesialvisning, det samme har Adopsjonsforum, interesseorganisasjonen for adopterte til Norge, som på deres nettside har skrevet at filmen «er å anbefale for alle som er adopterte og/eller har noe med internasjonal adopsjon å gjøre». Og lenger nede er det lagt til: «Eller forresten, det er en film for alle som liker gode filmer.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.