MELLOM JACKO OG SOMALIA: - Jeg er opptatt av historiene vi forteller hverandre om dagen, sier Sara Johnsen fra Nes i Årdal. - Hvem får fortelle sin historie og hvordan påvirker det vår evne til empati. Jeg kan fantasere om hvordan det var å være Michael Jackson, mens det er vanskelig å føle med en kvinne fra Somalia, hennes historier er så gjemt. Skjønner?
MELLOM JACKO OG SOMALIA: - Jeg er opptatt av historiene vi forteller hverandre om dagen, sier Sara Johnsen fra Nes i Årdal. - Hvem får fortelle sin historie og hvordan påvirker det vår evne til empati. Jeg kan fantasere om hvordan det var å være Michael Jackson, mens det er vanskelig å føle med en kvinne fra Somalia, hennes historier er så gjemt. Skjønner?Vis mer

- Hvem forteller historiene?

For filmregissør Sara Johnsen er det problematisk at det er lettere føle med Michael Jackson enn en kvinne fra Somalia.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sara Johnsen vet hun burde være glad. Hun vet hun burde være beæret over at hennes nye film «Upperdog» åpner filmfestivalen i Haugesund neste uke. Og det er ikke det at hun ikke er det.

–Det er bare det her med opinionsdanning, ikke sant. Siden vi er åpningsfilm, har vi ikke lov til å forhåndsvise den sånn veldig mye, sier hun.

–Ellers så var det egentlig planen.

I stedet for å markedsføre filmen på sommerens musikkfestivaler – en etter hvert vanlig promostrategi for norske høstpremierer – har hun derfor måttet nøye seg med å sette opp filmen for grupper som er berørt av eller med i filmen: Det norske forsvaret har fått en spesialvisning, det samme har Adopsjonsforum, interesseorganisasjonen for adopterte til Norge, som på deres nettside har skrevet at filmen «er å anbefale for alle som er adopterte og/eller har noe med internasjonal adopsjon å gjøre». Og lenger nede er det lagt til: «Eller forresten, det er en film for alle som liker gode filmer.»

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn