Hvem tror du at du er?

Den som leter i et arkiv skal få svar. Men det er ikke deg selv du finner.

OM DET AUTENTISKE: - Ja, så Vigdis Hjorth kan ha vært en dårlig alkoholisert mor? Hva da med meg selv?, spør artikkelforfatter Unn Conradi Andersen. Foto: Sondre Steen Holvik
OM DET AUTENTISKE: - Ja, så Vigdis Hjorth kan ha vært en dårlig alkoholisert mor? Hva da med meg selv?, spør artikkelforfatter Unn Conradi Andersen. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra Statsarkivet meldes det om et økende antall henvendelser fra mennesker som ønsker å grave seg bakover i slektsleddene, og kanskje finne en og annen hemmelighet. Som at bestefar led av den mystiske sykdommen lepra, og dermed måtte flytte fra hele familien. Eller at tipptippoldemor fødte et uekte barn, som hun måtte gi fra seg.

Nærmest som en «Tore på sporet goes native» har nordmenn nå fått ferten av at det kan befinne seg oppsiktsvekkende opplysninger i nær fortid. Ens egne papirer kan være like spennende som en hvilken som helst slekts-krønike på TV, og vel så det. For at livet overgår romanen, det er en dårlig bevart hemmelighet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer