Hvem vil de gifte seg med?

24-årsregelen og tilknytningskrav. Unge med innvandrerbakgrunn utsetter bryllupet markant etter innstrammingen i 2002.

MASSEBRYLLUP I LAHORE: 45 muslimske par og fem kristne gifter seg i en masseseremoni i Lahore i Pakistan. Myndighetene arrangerer av og til slike seremonier for at fattige som ikke har råd til å gifte seg skal få muligheten. Foto: AP/K.M.Chaudary
MASSEBRYLLUP I LAHORE: 45 muslimske par og fem kristne gifter seg i en masseseremoni i Lahore i Pakistan. Myndighetene arrangerer av og til slike seremonier for at fattige som ikke har råd til å gifte seg skal få muligheten. Foto: AP/K.M.Chaudary Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| HVEM VIL DE UNGE INNVANDRERNE og etterkommere med ikke-vestlig bakgrunn gifte seg med?

Det er et interessant spørsmål etter at Rockwool Fondens Forskningsenhed har analysert ekteskapsmønsteret for unge med ikke-vestlig bakgrunn etter innstrammingen av de danske reglene for familiegjenforening i 2000 og 2002.

I motsetning til før innstramningene er det bare noen få av de unge som har giftet seg før fylte 24 år. De som har giftet seg har kun i mindre omfang giftet seg med personer som er vokst opp i Danmark - etterkommere eller dansker. 24-ÅRSREGELEN, som ble innført i Danmark i 2002, og tilknytningskravet som ble innført i 2000 - og skjerpet i 2002 etter regjeringsskiftet - har hatt nærmest dramatiske konsekvenser for ekteskapsmønsteret for etterkommere og ikke-vestlige innvandrere som er vokst opp i Danmark.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer