Hver gang han utgir en ny bok, flommer turistene til byen handlingen legges til

Etter 200 millioner solgte bøker, står Firenze for tur.

RIK, FLINK OG LYKKELIG: Dan Brown innrømmer overfor Magasinet at han fermdeles synes det er morsomt å se på at noen leser bøkene hans. Med vel 200 millioner solgte bøker - så langt - har han det ganske moro om dagen. Foto: AGNETE BRUN
RIK, FLINK OG LYKKELIG: Dan Brown innrømmer overfor Magasinet at han fermdeles synes det er morsomt å se på at noen leser bøkene hans. Med vel 200 millioner solgte bøker - så langt - har han det ganske moro om dagen. Foto: AGNETE BRUNVis mer

(Magasinet): - Det gjør meg ydmyk. Og nesten sjokkert. Det er vanvittige tall, som gjør meg både lykkelig - og litt skremt.

Dette sier Dan Brown (48), en av verdens mestselgende forfattere. 200 millioner bøker er så langt omsatt verden over, og det er opplysningen om at 1,4 av disse millionene er solgt i Norge som gjør Brown både ydmyk, sjokkert, lykkelig og skremt.

I forhold til folketallet er Norge sannsynligvis det landet der han har solgt aller best.

Kanskje det er på tide at Browns helt, symboleksperten Robert Langdon som fra før både har løst «Da Vinci-koden» og sloss mot «Engler og demoner», burde ta turen til Norge for å kikke nærmere på helleristninger og runer?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.