Du leser nå Dagbladet Pluss

Hverdagsgodt

Mange har prøvd seg i lokalene i Kristian Augustsgate 14. Nå er det Elias som prøver seg. Mon tro om han lykkes?

Helnorsk: Elias mat & sånt har en bitteliten og helnorsk meny. Flere av rettene kan lages laktose- og glutenfrie. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Helnorsk: Elias mat & sånt har en bitteliten og helnorsk meny. Flere av rettene kan lages laktose- og glutenfrie. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Plutselig, der langs trikkeskinnene i Kristian Augustsgate, dukker det opp et sydlandsk, blomsterdekorert portrom. Opp en trapp og inn en dør, og vips så befinner du deg i et lite kafélokale. Med trepanel på veggene, foto i rammer og potteplanter fra taket, så er ikke dette noen typisk storbykafé. Menyen er liten. Og servicen hjemmekoselig. Servitøren ser deg. Hun har smakt alle rettene og kjenner igjen kundene.

Kafeen er åpen fra morgen til kveld, men presiserer på hjemmesiden at spesialiteten er frokost og lunsj. Faktisk, så er det bare to retter som kan karakteriseres som hovedretter: elggryta og blåskjellene. I tillegg tilbys suppe, to ulike salater, ostesmørbrød og et par andre småretter.