Helnorsk: Elias mat & sånt har en bitteliten og helnorsk meny. Flere av rettene kan lages laktose- og glutenfrie. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Helnorsk: Elias mat & sånt har en bitteliten og helnorsk meny. Flere av rettene kan lages laktose- og glutenfrie. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Hverdagsgodt

Mange har prøvd seg i lokalene i Kristian Augustsgate 14. Nå er det Elias som prøver seg. Mon tro om han lykkes?

Plutselig, der langs trikkeskinnene i Kristian Augustsgate, dukker det opp et sydlandsk, blomsterdekorert portrom. Opp en trapp og inn en dør, og vips så befinner du deg i et lite kafélokale. Med trepanel på veggene, foto i rammer og potteplanter fra taket, så er ikke dette noen typisk storbykafé. Menyen er liten. Og servicen hjemmekoselig. Servitøren ser deg. Hun har smakt alle rettene og kjenner igjen kundene.

Kafeen er åpen fra morgen til kveld, men presiserer på hjemmesiden at spesialiteten er frokost og lunsj. Faktisk, så er det bare to retter som kan karakteriseres som hovedretter: elggryta og blåskjellene. I tillegg tilbys suppe, to ulike salater, ostesmørbrød og et par andre småretter.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn