Du leser nå Dagbladet Pluss

Hverdagshelt

Gamle travere kan også overraske.

Sympatisk kineser: Det finnes etter hvert et knippe  kinesiske gourmetrestauranter i Oslo. En av de for tiden beste - og rimeligste - er Oriental. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Sympatisk kineser: Det finnes etter hvert et knippe kinesiske gourmetrestauranter i Oslo. En av de for tiden beste - og rimeligste - er Oriental. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Det var en vanlig, grå tirsdagskveld, men i lokalene til Oriental var det trangt om saligheten.

- Er det et tydelig tegn på kvalitet? At det er vanskelig å få bord selv midt i uka? undret Fredag.

- Det er nok et sikkert tegn på suksess, men om det automatisk betyr høy kvalitet, er jeg usikker på, sa Robinson. - Men det skal vi snart finne ut av.

Oriental har holdt til i lokalene ved Aschehougsplass siden forløperen Dinner pakket sammen og flyttet til Stortingsgata på midten av 90-tallet. Robinson og Fredag har besøkt stedet ved flere anledninger - både i embetes medfør og på eget initiativ. Erfaringene har vært blandede. Sist de var innom, for et par år siden, var de bare måtelig fornøyd. Men nå hadde de fått et tips om at kvaliteten hadde tatt seg betraktelig opp.