Sympatisk kineser: Det finnes etter hvert et knippe  kinesiske gourmetrestauranter i Oslo. En av de for tiden beste - og rimeligste - er Oriental. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Sympatisk kineser: Det finnes etter hvert et knippe kinesiske gourmetrestauranter i Oslo. En av de for tiden beste - og rimeligste - er Oriental. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Hverdagshelt

Gamle travere kan også overraske.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var en vanlig, grå tirsdagskveld, men i lokalene til Oriental var det trangt om saligheten.

- Er det et tydelig tegn på kvalitet? At det er vanskelig å få bord selv midt i uka? undret Fredag.

- Det er nok et sikkert tegn på suksess, men om det automatisk betyr høy kvalitet, er jeg usikker på, sa Robinson. - Men det skal vi snart finne ut av.

Oriental har holdt til i lokalene ved Aschehougsplass siden forløperen Dinner pakket sammen og flyttet til Stortingsgata på midten av 90-tallet. Robinson og Fredag har besøkt stedet ved flere anledninger - både i embetes medfør og på eget initiativ. Erfaringene har vært blandede. Sist de var innom, for et par år siden, var de bare måtelig fornøyd. Men nå hadde de fått et tips om at kvaliteten hadde tatt seg betraktelig opp.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn