Hverdagslig i Vika

Noen italienere egner seg best før kinoen eller etter jobben.

Beliggenhet, beliggenhet, bedrikkelighet. Barolo Enoteca har med sitt fyldige vinkart plassert seg perfekt mellom UDs byråkratpalass, Konserthuset, Vika-kinoen og meklerstrøket, steder hvor folk ofte er smakfullt tørste. Mat får de også.

Robinson & Fredag stakk innom en tidlig kveld etter påske uten å bestille bord. Det går vanligvis helt fint, særlig når begge etasjene er åpne.

Denne dagen var det bare den åpne underetasjen som var ledig, et lokale som er tett, men godt lyddempet av en lilla polstret vegg. På bordet kom det raskt grovt olivenbrød med pesto. Både vin- og matmeny er overveiende italiensk, både til lunsj (fram til klokka 15) og middag (til klokka 23).

Her får du blant annet bruschetta, carpaccio og caprese, fettucine og panzerotti, alt sammen enkelt forklart på norsk under titlene. Robinson ville begynne med lett grillet tunfisk. Fredag gikk for ei brødskive (bruschetta) med parmaskinke og tomater. Alle forrettene koster 128 kroner.

- Du trenger ikke mer enn dette hvis du bare er småsulten, mente Fredag. Robinson hadde tidligere tatt for seg av en av de fem salatene (158 kr) og den var det også mye og god mat i. Tunfisken kom med to grillede kamskjell og den samme lille grøntblandingen som Fredag fikk til sin bruschetta.

- På et rimelig sted kan vi ikke kreve oppfinnsomhet og nyanse i hver rett, mente Robinson.

Spiseparet spurte servitøren om hun kunne finne en passende vin. Siden anbefalingene virket en smule umotiverte, landet Robinson på en Chianti-traver: Villa Antinori 2004. Som ventet på en velutstyrt vinbar var temperaturen perfekt og prisen ikke mer enn tregangen fra polet. Hvis man vil ta seg mer tid på lista, kan man velge mellom 200 typer, over halvparten også på glass.

Robinson valgte ravioli fylt med ricotta, spinat og parmesan i en hvit saus med roquefort, mens Fredag gikk for fettuccinien med chorizopølse. Alle pastarettene koster det samme (168 kr).

Hverdagslig i Vika

- Dette er virkelig både mye og godt. Raviolien er så mektig at det ikke skal mange pastaputene til for å bli mett, mente Robinson. Det er vanskelig å unngå en sammenlikning med en annen italiensk vinbar og restaurant i Oslo, Baltazar ved Kirkeristen.

Der er menyen noe mindre, men mer raffinert, blant annet med støvellandets beste skinker og oster.

- Maten på Barolo matcher de rimelige flaskene, men nivået på kjøkkenet er mer tilpasset korte overtidsmåltider og før kino enn en dvelende italiensk kveld med fine dråper, foreslo Robinson.

Servitøren hadde mange å ta seg av etter hvert som både venninnetreff og forretningsfolk benket seg, men hun var aldri langt unna. Da det ennå var litt plass i magen til noe søtt, måtte hun bare beklage.

- Nei, tiramisuen er ikke ferdig på et par timer ennå. Da var det ikke annet enn ganske ordinære iskuler og brownie å velge mellom, helt i stil med resten av den ordinære, men solide menyen. 1300 kroner for tre retter, én flaske og to kaffe kan forsvares, både for den private og offentlige husøkonomen.

robinson&fredag@dagbladet.no

GLASSKLART: På Barolo har de oppgradert vinlista til å inkludere flere dyre champagner, men maten er ikke helt på samme nivå.
GLASSKLART: På Barolo har de oppgradert vinlista til å inkludere flere dyre champagner, men maten er ikke helt på samme nivå. Vis mer