Hvilken kroppsdel ville du endret på?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  JEG VILLE HA endret på puppene mine. De ser ut som to skinnfiller når jeg står på scenen, ler Nann-Rosita Sigurdsen (31), og lar blikket gli nedover den rosa toppen. Hun trener seks ganger i uka for å holde seg i form til Body Fitness-konkurranser. Det har gått ut over puppestørrelsen.

-  Men jeg hadde nok aldri giddet å gå gjennom en operasjon, det funker bra å bruke BH-innlegg også.

«TENK DEG AT plastisk kirurgi var gratis og du kunne velge: Hvilken kroppsdel hos deg selv ville du helst ha endret eller rettet på?» Magasinet stilte spørsmålet til et representativt utvalg av Norges voksne befolkning. Undersøkelsen, utført av MMI Synovate, viser at over halvparten av landets kvinner ville ha endret på noe. En av tre menn ville ha gjort det samme. Magen er den delen de fleste er minst tilfredse med. Kvinnene er også særlig misfornøyde med brystene, rumpa og lårene.

-  KROPPEN er på en måte blitt Vestens store oppussingsobjekt. Media har gjort den til et objekt for endring. Bare ved å delta i undersøkelser som dette blir folk minnet på at de bør være kritiske til sin egen kropp, sier Gunn Engelsrud, professor i helsefag ved Universitetet i Oslo. Hun har skrevet boka «Hva er kropp?», som tar for seg ulike måter å tenke kropp på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer