HØSTMAGI: En litt kjedelig og gretten ingrediens som løk, kan bli en søt, kraftig og varmende suppe.
HØSTMAGI: En litt kjedelig og gretten ingrediens som løk, kan bli en søt, kraftig og varmende suppe.Vis mer

- Hvis du skreller løken lag for lag, er du en idiot

Du bør gråte mer, skriver Andreas Viestad.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvis du skreller en løk, lag for lag, er du en idiot. Til slutt ender du opp med ingenting, og underveis er det bare gråt. Da er det bedre å skjære den i skiver. Det innebærer gråt for mitt vedkommende, jeg står og snufser og griner til kinnet er vått. Men jeg vet at det er verdt det. Resultatet er en av de beste suppene som finnes.

Løksuppe er for meg en litt sånn magisk rett: Muligheten til å lage en søt, kraftig og var­mende suppe ut av en litt kjedelig og gretten ingrediens.

Trikset for å få skikkelig god bruning av løken, er å sørge for at den svetter litt væske før den skal stekes. Det er enkelt.

Du trenger bare å ha løken i en bolle og drysse over litt salt og sukker og blande godt. Innen et par minutter, faktisk før du har skåret ferdig den siste løken, har den første løken svettet så mye at du i grunnen bare kan begynne bruningen. Det gjør en stor forskjell.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn