- Hvis homoseksuelle handlinger skulle tillates... Da utvanner vi islam. Da mister islam troverdighet

Usman Rana (30) vil fornorske islam. Men homoseksuell praksis vil han ikke tillate.

NY BOK: Usman Rana, mangeårig debattant, skribent og lege, kommer i disse dager ut med boka «Norsk islam ? hvordan elske Norge og Koranen samtidig". Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NY BOK: Usman Rana, mangeårig debattant, skribent og lege, kommer i disse dager ut med boka «Norsk islam ? hvordan elske Norge og Koranen samtidig". Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En velkledd mann i blazer, stiv skjorte og nypussede sko står klar et par minutter før avtalt møtetid. Usman Rana er blitt kalt en brubygger, en fredsmekler. En som vil skape en norsk utgave av islam.

Men ett sted går grensa.

— Utenomekteskapelige forhold, homoseksuelle handlinger og alkohol er ikke tillatt i islam, og kan heller ikke være det i norsk islam, etter samtalene jeg har hatt med sentrale vestlige teologer. Men selv om du lever ut et homofilt liv, forlater du faktisk ikke islam. De som begår andre synder, som å drikke alkohol eller ha sex utenom ekteskapet, blir ikke forvist eller fordømt.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer