Hvitvinsesong

33 hvitviner utgjør flertallet av mainyhetene. Men etter prøvesmaking er det bare 11 av de hvite vi kunne tenke oss å kjøpe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se anmeldelsen av maislippet. Søk i tidligere anmeldelser. VI HAR BLINDSMAKT 63 av de 66 nye vinene som skulle lanseres. Gjennomsnittsprisen på disse 63 er 143 kroner. 32 av vinene koster under 100 kroner, men det er bare 10 av budsjettvinene som får terningkast fire eller bedre {ndash} som betyr at de er verdt prisen. VINMONOPOLET har stoppet lanseringen av to viner fordi de mener det er kvalitetsavvik mellom første prøve og endelig parti av vinene. Dette gjelder #20152 Marc Xero Sangiovese 2001 og #20173 Vicomte Trenchavel 2002. Den tredje vinen vi ikke fikk smake, ble ikke holdt tilbake fordi kvaliteten var for dårlig, men fordi det er så lite av den. Det gjelder kultvinen Clos Sainte-Hune Riesling 1998 fra Trimbach i Alsace. De 60 flaskene Vinmonopolet har kjøpt inn, blir fordelt på fire steder i Oslo: Steen & Strøm (som holder stengt til midten av juni!), Vika, Briskeby og Rommen. Selv med en pris på 599 kroner pr. flaske, tror vi det blir rift om dem. Clos Sainte-Hune 1983, som kostet SEK 210 på Arlanda i 1992, er den beste rieslingvin vi noensinne har smakt. DE 27 VINENE som får terningkast fire eller bedre, får omtale i Magasinets papirutgave. Det er denne gangen så mange som ni viner som får terningkast en, og åtte av dem er hvite. Her på www.dagbladet.no/magasinet/vin blir imidlertid alle de 63 vinene lagt ut med terningkast, men de 36 under streken blir oppført uten smaksbeskrivelse. Se anmeldelsen av maislippet. Søk i tidligere anmeldelser. Diskuter vin. bly@dagbladet.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer