BIND MEG, ELSK MEG: Det å fortelle partneren om hva vi fantaserer om kan oppleves sensitivt. Derfor kan det være bra å fortelle om fantasiene sine når man har etablert en viss trygghet til partneren sin, skriver Bente Træen. Foto: NTB Scanpix
BIND MEG, ELSK MEG: Det å fortelle partneren om hva vi fantaserer om kan oppleves sensitivt. Derfor kan det være bra å fortelle om fantasiene sine når man har etablert en viss trygghet til partneren sin, skriver Bente Træen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hvor langt bør man strekke seg for å tilfredsstille partnerens seksuelle fantasier?

Han fantaserer ofte om spesielle seksuelle handlinger. Hun fantaserer om at en helt bestemt mann skal ville ha henne så sterkt at han binder henne, dominerer henne og tar seg til rette.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En studie blant norske par viste at de som snakket sammen om sine seksuelle fantasier og sine seksuelle behov hadde et mer erotisk klima enn andre i forholdet sitt. Dette er trolig også noe som gjør at par med et godt erotisk klima er mer sammensveiset og intime enn andre par.

Seksuelle fantasier speiler våre seksuelle preferanser – det vi liker å gjøre, eller kunne tenke oss å gjøre men ikke har gjort ennå - og som tenner oss seksuelt. Seksuelle fantasier kan også handle om ting som tenner oss, men som vi ikke ønsker å oppleve i virkeligheten. Det forblir inni hodet vårt og omsettes ikke i handling.

Forskerne er usikre på når seksuelle fantasier etableres i livet, men mange som har spesielle fetisjer kan huske at de hadde episoder med seksuell tenning allerede i barneårene. Hos voksne er trolig seksuelle fantasier svært stabile når de først er etablert, og innenfor en gitt kultur er det ofte de samme temaene de fleste fantaserer om.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn