Hvordan du ønsker flyktninger velkommen til ditt nabolag, kan påvirke helsa til flere generasjoner

Integrering gir god helse.

Resept på god helse: Flyktninger og innvandrere, vil ikke nødvendigvis få et godt liv ved å bli like norske som nordmenn. En god velkomst derimot, kan sikre deres psykiske helse.
Resept på god helse: Flyktninger og innvandrere, vil ikke nødvendigvis få et godt liv ved å bli like norske som nordmenn. En god velkomst derimot, kan sikre deres psykiske helse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva tror du er vanskeligst: Å ufrivillig rive opp røttene sine og forlate alt man har, eller å finne seg til rette et sted på den andre sida av jorda, hvor ingen kan uttale navnet ditt, forstår hva du sier eller aksepterer hvordan du går kledd og skikkene du har med deg?

- Mye tyder på at hva som skjer i det nye landet har stor betydning for de aller fleste, sier forsker og psykolog Akiah Ottesen Berg ved Norsk senter for forskning på mentale lidelser (NORMENT), ved Universitetet i Oslo.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer