Hvordan kan det ha seg at denne søte, men trauste delen av fordums norsk matkultur har overlevd?

Det er mye godt å hente i et kjedelig hode.

Smakfull kombo: Den søte kålroten gjør seg godt til lettsaltet torsk. Særlig hvis en sper på med litt sterk karri.
Smakfull kombo: Den søte kålroten gjør seg godt til lettsaltet torsk. Særlig hvis en sper på med litt sterk karri. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kålroten er her! Sett med historiens lange blikk er det ikke så lenge siden vi i Norge drev et strevsomt over-level-ses-landbruk hvor man ikke kunne klage, så lenge man ble mett. Eller, egentlig, så lenge man ikke sultet i hjel. Vi klarte oss på sild, graut, poteter og kålrot. Hvis silden hadde begynt å harskne og vi var lei av lukta av kål i huset, eller graut hver dag, så holdt vi det for oss selv.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer