Hvordan kan vi lære barna at de ikke trenger å være best?

Når nok er nok!

PROBLEM FOR MANGE UNGE: - De er vakre, de trener, de er flinke på skolen og populære - men det er det også mange andre som er. Foto: Lars Eivind Bones
PROBLEM FOR MANGE UNGE: - De er vakre, de trener, de er flinke på skolen og populære - men det er det også mange andre som er. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stress skyldes i bunn og grunn at man er redd for noe. Når ungdommene snakker om at «presset er for stort», så bunner det i frykt for at de ikke klarer å leve opp til de forventningene som de opplever at er der. Noe stress er sunt og nødvendig. Teoriene for innovasjonsarbeid sier at en bedrift ikke er klar for forandring, før de ansatte selv kjenner behovet for forandringen. Ansatte i en bedrift som trues av nedleggelse, er mye mer åpne for radikale forandringer, som å jobbe mer for mindre lønn, enn en bedrift som går så det suser. Hvis du ikke har noe som driver deg, er det også lite trolig at du drives. Da man fjernet taket på hvor mye fravær elevene kunne ha i videregående skole, økte fraværet voldsomt. Når det ikke forelå en konsekvens for ikke møte, klarte ikke elevene å komme seg til skolebenken til første time.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer