HONNØR: Munch-museet i Oslo skal ha honnør for sin sammenstilling av Munch med andre kunstnere, men hvorfor finnes det ingen kvinnelige kunstnere i sammenstilingen? Foto: HARALD FLOR
HONNØR: Munch-museet i Oslo skal ha honnør for sin sammenstilling av Munch med andre kunstnere, men hvorfor finnes det ingen kvinnelige kunstnere i sammenstilingen? Foto: HARALD FLORVis mer

Hvorfor er det utenkelig at Munch kan møte en kvinnelig kunstner?

Menn imellom på Munch-museet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Munch-museet skal ha honnør for sin sammenstilling av Munch med andre kunstnere. Prosjektet har revitalisert utstillingsrekken ved museet på Tøyen, og ført til et en jevn publikumsstrøm som bærer bud om nye tider for museet i Bjørvika. Kuratorene har gjort en grundig jobb med utstillingstekster og sammenstillinger av bilder.

I løpet av året som har gått, og det neste året, møter Norges mest kjente kunstner navn som Bjarne Melgaard, Vincent van Gogh, Gustav Vigeland, Robert Mapplethorpe, Jasper Johns og Asger Jorn. Men altså, ingen kvinner. Er det et problem?

Det er sikkert mange som vil protestere mot en slik problemstilling. Man kan ikke kvotere kunstnere, kunsten må være fri. Eller, det finnes rett og slett ingen kvinnelige kunstnere som er gode nok (den retorikken kjenner vi for øvrig igjen fra styrerommene, fra musikkfestivaler og tidligere - fra politikken).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn