Hvorfor er det utenkelig at Munch kan møte en kvinnelig kunstner?

Menn imellom på Munch-museet.

HONNØR: Munch-museet i Oslo skal ha honnør for sin sammenstilling av Munch med andre kunstnere, men hvorfor finnes det ingen kvinnelige kunstnere i sammenstilingen? Foto: HARALD FLOR
HONNØR: Munch-museet i Oslo skal ha honnør for sin sammenstilling av Munch med andre kunstnere, men hvorfor finnes det ingen kvinnelige kunstnere i sammenstilingen? Foto: HARALD FLOR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Munch-museet skal ha honnør for sin sammenstilling av Munch med andre kunstnere. Prosjektet har revitalisert utstillingsrekken ved museet på Tøyen, og ført til et en jevn publikumsstrøm som bærer bud om nye tider for museet i Bjørvika. Kuratorene har gjort en grundig jobb med utstillingstekster og sammenstillinger av bilder.

I løpet av året som har gått, og det neste året, møter Norges mest kjente kunstner navn som Bjarne Melgaard, Vincent van Gogh, Gustav Vigeland, Robert Mapplethorpe, Jasper Johns og Asger Jorn. Men altså, ingen kvinner. Er det et problem?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer