Hvorfor kjøper menn sex?

For første gang er økonomiske metoder brukt for å finne svaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER GJORT MYE FORSKNING på trafficking og prostitusjon. Det vanligste har vært å se på sexhandel fra de prostituertes ståsted. Hvorfor selger de sex og hvordan opplever de det? Utsettes de for vold, hvordan er helsa og har de narkotikatrøbbel?

En rapport fra Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo i samarbeid med Frischsenteret, tar derimot for seg dem som kjøper sex. Hva karakteriserer dem? Hvilke holdninger har de?

- Vi estimerer her blant annet sannsynligheten for at du er sammen med en prostituert for første gang. Dette er en økonometrisk analyse. Vi er økonomer som analyserer mikrodata og anvender teknikker som ellers brukes i analyse av økonomiske sammenhenger. Dette er første gang dette er gjort på et slikt tema, sier Steinar Strøm til Dagbladet.no.

Økonomiprofessoren er en av fire forfattere bak memoet «What money buys: clients of street sex workers in the US» som kommer i tidsskriftet Applied Economics.

DET ER MENN SOM ER SPURT, selv om det også finnes kvinner som kjøper sex. Dataene som er brukt i rapporten er kjent og tidligere brukt av sosiologer. De er innhentet blant amerikanske menn som har forsøkt å kjøpe sex, men blitt arrestert av politiet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer