Hvorfor lar vi alderen styre hva vi gjør?

Eirik Alver syns han er gammel nok til å bestemme det selv.

UNG TIL SINNS: Den fysiske alderen kan være hva den vil, men det er hvor gammel du føler deg som betyr noe. For som man sier: Man føler seg aldri så voksen som når man er 18, aldri så ung som når man er 75. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
UNG TIL SINNS: Den fysiske alderen kan være hva den vil, men det er hvor gammel du føler deg som betyr noe. For som man sier: Man føler seg aldri så voksen som når man er 18, aldri så ung som når man er 75. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En nederlandsk selvhjelpsguru gikk nylig rettens vei for å få forandret alderen sin. Ja, for selv om det sto 69 i ID-papirene hans, følte Emile Rathelband seg som 49. Når man uten problemer kan forandre både navn og kjønn, hvorfor ikke alder? Slik lød hovedargumentet hans.

Retten avfeide forespørselen glatt, som forventet, noe det er vanskelig å finne fornuftige argumenter mot. Men er det virkelig helt på viddene å tenke litt annerledes enn det vi gjør når det gjelder alder? Lar vi oss i for stor grad styre av de første seks tallene i personnummeret vårt? Kanskje vi skulle være mer opptatt av hvor gamle vi faktisk føler oss og selv bestemme hva vi kan og bør gjøre ut fra det?

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer